مهریز، میزبان بزرگ‌ترین رویداد خوراک یزد

در نشستی مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران استان یزد در باغ جهانی پهلوان پور برگزار شد، آخرین جزئیات مربوط به ششمین جشنواره فرهنگی، هنری و گردشگری قورمه، نان و غذاهای محلی مهریز اعلام شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، در نشستی مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران استان یزد در باغ جهانی پهلوان پور برگزار شد، آخرین جزئیات مربوط به ششمین جشنواره فرهنگی، هنری و گردشگری قورمه، نان و غذاهای محلی مهریز اعلام شد، رویدادی که امسال با عنوان اولین رویداد ملی خوراک استان یزد ثبت خواهد شد و به عنوان مهم‌ترین جشنواره خوراک استان، جایگاهی تازه پیدا می‌کند.

  سید علیرضا سالار حسینی، معاون گردشگری استان یزد با اعلام خبر ثبت ملی این جشنواره، آن را نقطه عطفی در حوزه گردشگری استان عنوان کرد و گفت: برای نخستین بار یکی از جشنواره‌های خوراک استان یزد وارد فهرست ملی رویدادهای گردشگری شد. ثبت ملی جشنواره قورمه و نان مهریز، این رویداد را از سطح یک جشن محلی به جایگاهی ملی و حرفه‌ای ارتقا می‌دهد.

 او افزود: تقویم جامع رویدادهای گردشگری استان پس از یک سال کار کارشناسی تدوین‌شده و تا بهمن‌ماه در نمایشگاه دائمی استان رونمایی خواهد شد؛ اتفاقی که به گفته او، باعث شکل‌گیری تورهای گردشگری “رویدادمحور” در یزد خواهد شد.

  سالار حسینی با اشاره به روند توسعه جشنواره در سال‌های اخیر گفت: این جشنواره، امروز دیگر صرفاً یک برنامه آیینی نیست؛ بلکه یک برند رو به رشد در حوزه گردشگری خوراک است و هر سال به لحاظ کیفیت، نحوه ارائه، محتوای فرهنگی و مشارکت مردمی ارتقا پیدا کرده است.

او تأکید کرد: امسال مجموعه‌ای از پیوست‌های فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و هنری برای جشنواره طراحی شده تا این رویداد بیش از گذشته بر معرفی مهریز تأثیرگذار باشد.

 در ادامه نشست، حسین عسکر زاده فرماندار مهریز با اشاره به هویت تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری شهرستان گفت: مهریز یکی از مهم‌ترین باغ‌شهرهای تاریخی استان یزد است که علاوه بر آثار ارزشمند تاریخی، دارای روستاهای ییلاقی بی‌نظیری است که در بسیاری از ایام سال پذیرای ده‌ها هزار گردشگر هستند.

 او افزود: بر اساس سند توسعه “یزد پایدار”، گردشگری یکی از محورهای اولویت‌دار اقتصادی مهریز است و در همین راستا تقویم اختصاصی رویدادهای گردشگری شهرستان تدوین و مبنای عمل قرار گرفته است.

 فرماندار مهریز با اشاره به ثبت ملی جشنواره قورمه گفت: قورمه یک غذای اصیل مهریزی است که هویت تاریخی دارد و بخش مهمی از فرهنگ غذایی منطقه را شکل داده است. با ثبت ملی جشنواره، مهریز به یکی از مهم‌ترین مقصدهای گردشگری خوراک در جنوب استان تبدیل خواهد شد.

 سید محمدامین بیدکی، دبیر جشنواره نیز در این نشست گفت: ششمین دوره جشنواره قورمه، غذاهای سنتی و نان مهریز از ۱۷ آذرماه و هم‌زمان با ولادت حضرت زهرا (س) در باغ جهانی پهلوان پور آغاز می‌شود و تا ۲۳ آذر ادامه خواهد داشت.

 او با اشاره به گستردگی برنامه‌ها اعلام کرد: در این جشنواره 1۱۰ غرفه فعال در حوزه غذاهای سنتی، نان‌های محلی، صنایع‌دستی و آثار خلاقانه فعالیت خواهند کرد و هر روز “جشن شهروندی” با حضور هنرمندان مطرح استانی و شهرستانی اجرا می‌شود.

بیدکی تأکید کرد که محور اصلی برنامه‌ها امسال «ارتقای کیفیت جشنواره» و ارائه تصویری دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر از مهریز است.

  حمیدرضا زارع بیدکی، شهردار مهریز نیز با اشاره به مشارکت شهرداری در برگزاری این رویداد گفت: امسال تلاش کرده‌ایم فضای جشنواره علاوه بر کارکرد گردشگری، یک محیط شاد، فرهنگی و خانوادگی باشد. تمرکز ما بر ایجاد پیوست‌های فرهنگی و فراهم‌کردن شرایط حضور تمامی اقشار است.

 شهردار تأکید کرد: بخشی از برنامه‌ها به معرفی میراث ملموس و ناملموس مهریز اختصاص دارد تا جشنواره تنها رویداد خوراک نباشد، بلکه یک نمایشگاه بزرگ فرهنگی–اجتماعی برای شهر باشد.

 ششمین جشنواره نان و قورمه مهریز در بازه زمانی 17 الی 22 آذرماه 1404 (به مدت 6 روز) هم‌زمان با ولادت حضرت فاطمه (س) در باغ جهانی پهلوان پور از ساعت 9 صبح الی 22 برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404090900550
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha